Naleśniki orkiszowe - palce lizać - przepis 0

NALEŚNIKI NA MĄCE ORKISZOWEJ RAZOWEJ

Przepis na 10szt

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wsypać do miski, dodać sól, cukier i cynamon (cukier i cynamon pominąć w wersji wytrawnej). Dodać jajka oraz 1/3 ilości mleka, zmiksować mikserem lub wymieszać rózgą, stopniowo dodawać resztę mleka miksując lub mieszając. Dodać roztopione masło i zmiksować na gładkie ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na minimum pół godziny.
Rozgrzać dobrze małą patelnię o średnicy ok. 18-20 cm i wylać porcję ciasta, rozprowadzić po powierzchni patelni i smażyć do zrumienienia (lekkiego lub mocniejszego, jak lubimy), przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie.

SMACZNEGO!!!

Komentarze do wpisu (0)

Aby dodać komentarz zaloguj się.
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa
od 230 zł
oferta oferta
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Przyprawy bio sklep internetowy

Suszone owoce | Kakao ekologiczne | Pasta orzechowa sklep | Masa kajmakowa cena

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl