Olej konopny 1l -tłoczony na zimno - jedzpij Olej konopny 1l -tłoczony na zimno - jedzpij
Producent: JedzPij.pl
Cena: 70,00 zł 75,00 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Olej lniany 1l -tłoczony na zimno -jedzpij Olej lniany 1l -tłoczony na zimno -jedzpij
Producent: JedzPij.pl
Cena: 31,00 zł 40,00 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Olej lniany 500ml -tłoczony na zimno- jedzpij Olej lniany 500ml -tłoczony na zimno- jedzpij
Producent: JedzPij.pl
Cena: 16,50 zł 20,00 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Olej ryżowy 100% 500ml Look Food Olej ryżowy 100% 500ml Look Food
Producent: Look Food
Cena: 17,30 zł
opak.
zobacz więcej
  • nowość
Ocet spirytusowy 10% 500ml Finesia Ocet spirytusowy 10% 500ml Finesia
Producent: BZOMEX
Cena: 1,60 zł
zobacz więcej

Oleje i Oliwy

w tej kategorii znajdują się najwyższej jakości oleje tłoczone na zimno, oliwy z oliwek oraz zdrowe tłuszcze zwierzęce.

Oleje tłoczone na zimno

Z roku na rok na całym świecie zwiększa się świadomość jak duży wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie ma odpowiednia dieta. Coraz więcej osób stawia na zdrowe i nieprzetworzone produkty oraz te o naturalnym pochodzeniu. Do takich artykułów można zaliczyć oleje tłoczone na zimno, czyli takie, które nie są poddawane rafinacji.

Różnią się one od tych, które stoją na półkach w supermarketach. Przy tych tłoczonych na zimno temperatura w procesie produkcji nie przekracza 40-50oC, natomiast te używane przez większość konsumentów tłoczone są w temperaturze nawet do 160 oC (plus dodatkowo rafinowane w temp. nawet do 300oC).

Oleje tłoczone na zimno zachowują wszystkie wartości odżywcze pozytywne dla zdrowia, a ich smak jest charakterystyczny – można wyczuć z jakiego surowca zostały wykonane. Posiadają dużą zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych taki jak omega-6 i omega-3, a także wiele witamin i składników odżywczych. Oleje z naszego sklepu jedzpij.pl nie zawierają żadnych sztucznych dodatków.

Oleje tłoczone na zimno - nasza oferta

W tej kategorii najdą Państwo oleje tłoczone na zimno o pojemnościach 1l, 0,5l, 250ml, m.in :

  • olej konopny – jest on wytwarzany z nasion konopi siewnych i ma zielonkawą barwę. Nie zaleca się go podgrzewać, ponieważ traci swoje właściwości. Polecamy dodawać go np. do sałatek.
  • olej lniany - wyrabiany jest z nasion lnu, polecany do surówek, sałatek oraz innych potraw przygotowywanych na zimno
  • olej rzepakowy -  wyrabiany jest z odmian rzepaku o niskiej zawartości kwasu erukowego. Doskonały do dań na zimno, ale również do smażenia w niskich temperaturach
  • olej z pestek dyni - spożywamy tylko na zimno; świetny do sałatek, nadaje im niepowtarzalnego głębokiego smaku, który do złudzenia przypomina uprażone nasiona. Dodajcie go odrobinę do dresingu, a zwykłą sałatkę grecką podniesiecie o "level" wyżej
  • olej słonecznikowy – nie wolno go podgrzewać
  • olej z czarnuszki –nadaje mocny charakterystyczny korzenny smak, dodając go do potraw najlepiej zmieszać go z łagodniejszymi w smaku olejami
  • olej z ostropestu – można stosować do np. olejowania włosów
  • olej z gorczycy – może występować w charakterze dodatku do kosmetyków
  • olej z krokosza - można stosować zarówno zewnętrznie jak i wewnętrznie. W Azji jest on spożywany na co dzień jako dodatek do sałatek. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Ponieważ wykazuje działanie rozwalniające nie należy spożywać go więcej niż 30 ml w ciągu dnia.

oraz wiele innych.

Oliwa z oliwek

Dla fanów oliwy z oliwek też coś się znajdzie. W stałej ofercie mamy oliwę z oliwek "extra virgin" -  „ZE WSI”. Niech Państwa nie zmyli etykieta - oliwa jest najwyższej jakości, wytwarzana tylko w ciągu 24h od momentu zbioru oliwek. Eksportowana jest do nas bezpośrednio z Grecji.

Tłuszcze zwierzęce

Zapraszamy do zakupu najwyższej jakości tłuszczu z gęsi. Jest on zaliczany do zdrowych ponieważ przeważa w nim kwas oleinowy (podobnie, jak w oliwie z oliwek), który obniża poziom złego cholesterolu (LDL), natomiast nie zmniejsza stężenia dobrego cholesterolu (HDL). W kuchni używamy do smażenia, pieczenia i gotowania. W przeciwieństwie do innych tłuszczów smalec gęsi może być używany w wysokich temperaturach - nawet powyżej 200 st. C. Z naszego doświadczenia możemy powiedzieć, że przez subtelny smak nie wpływa na smak przyżądzanych na nim potraw.

Więcej informacji o produktach można znaleźć w opisach każdego z nich na naszej stronie jedzpij.pl

Zapraszamy do odwiedzenia naszego bloga

Odwiedź nas na facebooku

Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa
od 230 zł
oferta oferta

Przyprawy bio sklep internetowy

Suszone owoce | Kakao ekologiczne | Pasta orzechowa sklep | Masa kajmakowa cena

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl