DROŻDŻE PIEKARSKIE

Drożdże piekarskie, nazywane również piekarniczymi, należą do gatunku Saccharomyces cerevisiae. Nie zawsze pochodzą od czystej kultury jednej rasy, zazwyczaj jest to mieszanka składająca się z 3-4 ras.

chleb

Dodanie do ciasta drożdży w ilości 2-5% powoduje: 

  • spulchnienie ciasta
  • zwiększenie wartości odżywczej

Drożdże w swoim składzie zawierają łatwo przyswajalne białko, niewielką ilość tłuszczu i spore ilości witamin z grupy B: B1, B2, B6, PP, witaminę D, a także kwas pantotenowy, które ulegają częściowemu rozłożeniu podczas pieczenia.

Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Darmowa dostawa od 197 zł!
Telefon: 17 779 09 77 lub 503 511 975

oferta oferta
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl