Olej z amarantusa 100ml tłoczony na zimno - szarłat

Dostępność: W magazynie
Wysyłka w: do 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 44,90 zł 44.90
ilość szt.
dodaj do listy zakupów

Opis

OLEJ Z AMARANTUSA 100ml

tłoczony na zimno

Nasiona amarantusa w Polsce zwane też Szarłatem to z nich w wyniku zimnego tłoczenia powstaje olej amarantusowy. Olej ten bogaty jest w kwasy nienasycone 55-80% ( w tym 15-30% kwasu oleinowego i 40-50% kwasu linolowego). Olej z amarantu to naturalny antyutleniacz. Z powodzeniem może być  stosowany jako kosmetyk: łagodzi podrażnienia skóry, regeneruje, nawilża skórę suchą.

 

Skład
kwasy nienasycone            55-80%                    
w tym  
kwas oleinowy 15-30%
kwasu linolowego 40-50%
SKWALEN  
5-6,5g/100g
witamina E  5-10 mg/100g

 

Proponowane sposoby użycia

  • W kosmetyce - bez ograniczeń do użytku zewnętrznego.

Sposób przechowywania

  • Spożywać tylko na zimno – 1 łyżkę dziennie, w trakcie posiłku

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj dostawy:

Opinie o produkcie (0)

Submit
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa
od 230 zł
oferta oferta

Przyprawy bio sklep internetowy

Suszone owoce | Kakao ekologiczne | Pasta orzechowa sklep | Masa kajmakowa cena

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl