do kasy suma: 0,00 zł

 

Telefon: 503511975   lub   177790977


Dane kontaktowe        Adres email:  



DARMOWA WYSYŁKA OD KWOTY 197 ZŁ

Miód manuka mgo 400+ 500g manuka health - promocja

Miód Manuka MGO 400+ 500G MANUKA HEALTH
  • promocja
Dostępność: W magazynie
Wysyłka w: do 2 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 225,00 zł 249,00 zł 225.00
ilość szt.
dodaj do listy zakupów

Opis

MIÓD MANUKA MGO 400+ 500G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA

    Miód Manuka MGO® 400+ w 500 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO® 400+). W zwyczajnych miodach owo stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg.

Jak powstaje miód manuka?

Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100%  miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie.

Co oznacza symbol MGO®.

Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka.

Właściwości Miodu Manuka:

Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 400+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 400 mg/kg.

  • wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
  • dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

 

Opakowanie 500 g wystarcza na około dwa tygodnie, przy spożyciu trzech łyżeczek dziennie.


Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.

W czasie leżakowania miodu methylglyoxal wytrąca się w naturalny sposób. Poniższa tabelka określa zawartość methylglyoxalu w mg/kg miodu:

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj dostawy:

Opinie o produkcie (0)

Submit
Na poprawę humoru #ciasto czekoladowe z wiśnią suszoną

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl