




Pierzga pszczela 500g zbiór 2020

Opis
Gwarantujemy Państwu najwyższą jakość produktu i aktualną datę ważności.
ZBIÓR PIERZGI W 2020 ROKU
Czym jest pierzga i jak powstaje?
Pszczoła zbiera pyłek kwiatowy i transportuje go do ula. Część pyłku jest zjadana przez pszczoły część jest magazynowana w ramkach plastra pszczelego. W trakcie magazynowania pyłek kwiatowy mieszany jest z miodem oraz enzymami i kwasami trawiennymi. W ten sposób pszczoły konserwują go na czas braku pyłku w przyrodzie, jest to ich późniejsze zmagazynowane pożywienie. W warunkach środowiska gniazda pszczelego pyłek kwiatowy jest poddany fermentacji mlekowej, która sprawia, że powstaje pierzga. Następnie pszczelarz wydobywa pierzgę która jest ususzona i gotowa do spożycia. Fermentacja sprawia, że pierzgę można długo przechowywać. Białko rozpada się na peptydy i aminokwasy.
Dla czego pierzga jest lepsza od pyłku kwiatowego?
Pierzga podobnie jak pyłek kwiatowy posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne i wzmacniające. Jednak wartość spożywcza, profilaktyczna i lecznicza pierzgi jest znacznie większa niż pyłku kwiatowego ze względu na bogatszy skład, proces konserwacji oraz łatwiejszą przyswajalność.
Pierzga zawiera dużo białka, cukru, kwasu mlekowego oraz witaminy: A, B1, B2, B12, C, PP, E, D, K , H; makroelementy: P, S, Cl, K, Ca, Na; mikroelementy: Mg, Fe, Cu, Zn, Co, Mo, Se, Cr, Ni, Si; enzymy: inwertaza, kataliza, pepsyna, trypsyna, lipaza, laktaza.
Ważne!
Wpływ pierzgi na organizm człowieka jest dużo trwalszy i nie obciąża wątroby jak komercyjne suplementy diety.
Pierzga szczególnie polecana jest w leczeniu stanów chorobowych jelit, chorobie nadciśnieniowej, braku łaknienia, stanach wyczerpania fizycznego (poprawia samopoczucie, koncentrację) i psychicznego (antydepresant), chorobach układu nerwowego. Bardzo dobre efekty daje podawanie pierzgi przy schorzeniach wieku starczego, łuszczycy i problemach wzroku. Niezwykle skuteczna przy walce z przyrostem gruczołu krokowego. Systematyczne podawanie zapobiega lub łagodzi skutki choroby (prostaty). W mieszaninie z miodem wywołuje istotnie większą skuteczność ze względu na enzymatyczną aktywność miodu pszczelego.
Pierzga ułatwia wydalanie toksyn z organizmu, pomaga w leczeniu choroby alkoholowej, a także wspomaga wątrobę uszkodzoną podczas długotrwałego przyjmowania leków.
Dawkowanie:
Zaleca się spożywać 2 łyżeczki dziennie, rano na czczo i wieczorem przed snem.
Sposób spożywania:
Pierzgę można spożywać bezpośrednio do ust, można też rozpuścić 1 łyżeczkę w filiżance z wodą, sokiem, mlekiem lub miodem. Pierzga powinna się moczyć minimum 4 godziny. Można zalać pierzgę wieczorem i wypić ją rano. Po jej wypiciu, w ten sam sposób proszę przygotować roztwór do wypicia na wieczór. Analogicznie postępujemy każdego dnia.
Kraj pochodzenia
Polska
Producent
PERLO Marek Kaszyk
Ul. Krakowska 25
38-300 Gorlice
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (1)


od 197 zł!


jestem bardzo schorowaną osobą i zawsze wierzyłam w skuteczność produktów naturalnych.pszczoła nic zatrutego nie przyniesie do ula ,bo obumiera a toksynami nie karmi młodych.pierzga kwotowo jest sporym wydatkiem,natomiast efekty zdrowotne są niewymowne!!juz kilka razy kupiłam pierzge,miałam cieżką anemie bo po lekach mialam nadżerki żołądka i podkrwawiałam z żołądka.lekarz zalecił leki ..ale leki dziś mamy na wszystko i nie są do końca bezpieczne.a pierzga to najlepszy środek wspomagający przy różnych schorzeniach.pięknie pomaga pacjentom onkologicznym ,którym polecałam przyjmowanie chociaż 10 małych granulek,mają też dobry smak.naprawdę polecam i to nie reklama,ale prawda bo sama wypróbowałam na sobie.