Kwasy omega w pysznej odsłonie - kremowy deser z nasionami chia. 0

Kremowy deser z chia z prażonymi jabłkami i żurawiną

Składniki 

  • mleczko kokosowe – 1 puszka
  • chia – 2 łyżki
  • jabłko – 1 średnie                                                                    
  • żurawina – 2 łyżki
  • olej kokosowy – 1 łyżka
  • cukier kokosowy lub ksylitol – do smaku
  • cynamon - do smaku

Przygotowanie

Nasiona chia wsypujemy do słoika, zalewamy mleczkiem kokosowym. Słoik zamykamy i energicznie nim potrząsamy. Następnie mleczko przelewamy do szklanek i pozostawiamy do napęcznienia.

Jabłko płuczemy, obieramy (lub nie), wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę. 

W małym rondelku podgrzewamy olej kokosowy z cukrem kokosowym lub ksylitolem, przyprawami, jabłkiem i żurawiną. Prażymy aż jabłko zmięknie i ładnie się zarumieni.

Gotowe owoce nakładamy delikatnie łyżką na mleczko z chia i serwujemy.

Komentarze do wpisu (0)

Aby dodać komentarz zaloguj się.
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa
od 230 zł
oferta oferta
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Przyprawy bio sklep internetowy

Suszone owoce | Kakao ekologiczne | Pasta orzechowa sklep | Masa kajmakowa cena

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl