Pektyna cytrusowo-jabłkowa do przetworów 100g - jedzpij

Dostępność: W magazynie
Wysyłka w: do 2 dni
Cena: 13,50 zł 13.50
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do listy zakupów

Opis

PEKTYNA CYTRUSOWO-JABŁKOWA DO PRZETWORÓW 100 G


Pektyny to w pełni bezpieczne polisacharydy pochodzenia naturalnego, znajdujące się ścianach komórkowych młodych roślin. W przemyśle spożywczym pełnią rolę substancji zagęszczającej, emulgującej i żelującej.

Zastosowanie

  1. Przygotować 2 kg owoców oraz 1 kg cukru. Do przygotowanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować.
  2. Pektynę w ilości 33 g wymieszać z jedną szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców i mieszać. Gotować od 3 do 5 minut.
  3. Wsypać pozostałą ilość cukru i gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać łyżeczkę kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać.
  4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzację dżemu przez 20 minut.

Przestrzeganie receptury zapewnia najlepsze rezultaty. Zastępując owoce sokiem uzyskasz pyszną galaretkę.

Skład

Pektyna E440 (ii), dekstroza.

Informacja o alergenach: może zawierać mąkę pszenną, seler, gorczycę.

Wartość odżywcza 100g produktu

Wartość energetyczna  1070 kJ/256 kcal
Tłuszcz 1,5 g/0,5 g
Węglowodany, w tym cukry:
33 g/30 g
Białko 5 g
Sól* <0,01 g
Błonnik 45 g

*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu

Zawartość netto

100 g

Przechowywanie 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Producent

PERLO Marek Kaszyk

Ul. Krakowska 25

38-300 Gorlice

Opinie o produkcie (0)

Submit
Nie pamiętasz hasła? Załóż konto
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa
od 250 zł
oferta oferta

Przyprawy bio sklep internetowy

Suszone owoce | Kakao ekologiczne | Pasta orzechowa sklep | Masa kajmakowa cena

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl