

Mieszanka piekarska do wypieku chleba 1kg
Opis
MIESZANKA PIEKARSKA DO WYPIEKU CHLEBA PSZENNO-ŻYTNIEGO 1 KG
Dla wszystkich osób, którzy chcą zacząć przygodę z domowym pieczeniem chleba, przygotowaliśmy mieszankę, która ułatwi start w świat zdrowego pieczywa.
Nasza "Mieszanka" jest przygotowana na bazie mąki żytniej i pszennej z dodatkiem siemienia lnianego oraz ziaren słonecznika. Wysoka zawartość błonnika sprzyja prawidłowej przemianie materii, a dodatkowo pyszny smak domowego wypieku pozwoli zachwycić najbliższych.
Chlebuś, który powstaje z naszej mieszanki, jest wilgotny w środku, lekko słony, pełen zdrowych ziaren. Pyszny! Dodatkowo zachowuje długo świeżość.
To, po prostu, PROSTY SPOSÓB by cieszyć się naturalnym pieczywem w swoim domu!
Zalety:
- naturalne składniki
- długotrwała świeżość
- ciekawy, oryginalny smak - to zasługa słodu jęczmiennego i żytniego
Zastosowanie
Szczegółowy przepis znajduje się na BLOGU
Receptura:
MIESZANKA PIEKARSKA DO WYPIEKU CHLEBA 1000 g
Woda 850 g
Drożdże świeże 30 g (lub suche 9g)
Miesienie 6+2 min.
Wytwarzanie:
Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać mieszankę. Cisto wyrobić ręcznie lub mikserem z hakami do ciasta przez około 7-10min. Ciasto jest gotowe gdy lekko się ciągnie i nie urywa się od razu. Odstawić ciasto do wstępnej fermentacji na około 30 minut. Następnie delikatnie zagnieść ponownie ciasto i umieścić je w foremce (keksówka). Fermentować ponownie przez około 30 minut. Po tym czasie włożyć do nagrzanego piekarnika.
WYPIEK
Temperatura: 225°C
CZAS WYPIEKU
35 minut
Skład
Mąka żytnia; mąka pszenna; siemię lniane; ziarna słonecznika; sól; skrobia pszenna; gluten pszenny; serwatka w proszku (z mleka); suchy zakwas żytni; słód jęczmienny; słód żytni.
Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam oraz seler, ponieważ w zakładzie odbywa się konfekcja produktów zawierających w/w alergeny. Może zawierać jaja i pochodne, soję i pochodne.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna | 1703 kJ/405 kcal |
Tłuszcz w tym kw. tłuszczowe nasycone | 12 g/1,3 g |
Węglowodany w tym cukry | 57 g/3,6 g |
Białko | 13 g |
Sól | 2,2 g |
Błonnik | 6,7 g |
Zawartość netto
1 kg
Przechowywanie
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i przewiewnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego (maksymalna temperatura 25oC).
Kraj pochodzenia
Polska
Producent
PERLO Marek Kaszyk
Ul. Krakowska 25
38-300 Gorlice
Opinie o produkcie (0)


od 230 zł

