Kiełki są bogate w takie składniki, jak: witaminy H, A, C, E i B. Zawierają też takie minerały jak wapno, żelazo, siarka, magnez, potas oraz cynk, selen, jak również mikroelementy.





Rukola nasiona do kiełkowania 200g natvita

Opis
RUKOLA NASIONA NA KIEŁKI 200 G
Najbardziej dynamicznym stadium wzrostu rośliny - rukoli jest kiełkowanie. Podczas tego procesu substancje zapasowe, również te zgromadzone w nasionach, są rozkładane do prostych związków o łatwej przyswajalności. Podczas kiełkowania syntetyzowane są także witaminy, a cukry, białka i tłuszcze rozkładane są na związki stanowiące źródło energii i substratów dla nowo syntetyzowanych substancji.
Zastosowanie
Sposób przygotowania kiełków w warunkach domowych:
nasiona należy moczyć przez 4-6 godzin następnie wypłukać, włożyc do kiełkownicy. Przelewać wodą dwa razy dziennie. Kiełki po 3-4 dniach nadają się do spożycia.
Skład
100% rukola, nasiona do kiełkowania.
Zawartość netto
200 g
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia
Włochy
Producent
NAT Sp. z o.o.
ul. Wrocławska 33d, Długołęka
55-095 Mirków
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)


od 197 zł!

