

Pasta Sambal Oelek 740g Diamond
Opis
PASTA SAMBAL OELEK 740 G
Diamond
Sambal Oelek jest ostrym sosem indonezyjskim, charakterystycznym rodzajem przecieru, który sporządzany jest z dojrzałych, czerwonych papryczek chili z dodatkiem przypraw. Jest to jedna z odmian sambalu, o niezwykle ostrym, lekko słonym i kwaskowatym smaku. Pasta Sambal Oelek to pozycja obowiązkowa w kuchni indonezyjskiej, której popularność jest tak duża, jak popularność soli w Europie.
Zastosowanie
Przecier Sambal Oelek stosuje się jako marynatę do pieczonych i grillowanych mięs, a także owoców morza. Jest wyrazistym dodatkiem do ryżu, makaronu, płynnych sosów, zup, sałatek oraz kanapek.Skład
Czerwona papryka chili 70%, woda, sól, kwas: kwas octowy; zmodyfikowana skrobia kukurydziana, substancja konserwująca: sorbinian potasu; ekstrakt z chili.
Przybliżona wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna | 38 kcal/159 kJ |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany, w tym cukry | 3,3 g/1 g |
Białko | 1,4 g |
Sól | 12 g |
Zawartość netto
740g
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w lodówce i w ciągu kilku tygodni spożyć.
Kraj pochodzenia
UE
Dystrybutor
KK Polska Sp. z o.o.
ul. Bolesława Krzywoustego 6
81-035 Gdynia
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)


od 230 zł

