Migdały blanszowane 500g - jedzpij

Dostępność: W magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 18,50 zł 18.50
ilość szt.
dodaj do listy zakupów

Opis

MIGDAŁY BLANSZOWANE 500 G

 

Migdały są to nasiona owoców migdałowca zwyczajnego.

Migdały łuskane słodkie, pozbawione skorupy i brązowej skórki, jądra migdałów słodkich (odmiany Nonpareil, klasa Extra) są poddane procesom czyszczenia, blanszowania, obłuszczania i suszenia.

Zastosowanie

Migdały mogą stanowić samodzielną przekąskę. Doskonale sprawdzają się jako dodatek do wypieków, deserów oraz lodów. Z mielonych migdałów wytwarza się marcepan, pastę migdałową, a mąka migdałowa nadaje się do wypieków oraz zagęszczania sosów i zup.

Płatki migdałowe służą do dekoracji wyrobów cukierniczych i nadają wykwintności różnego rodzaju daniom z ryb i drobiu. Są dodatkiem do sałatek owocowych jak również farszy do pieczonych owoców. Z migdałów można uzyskać tzw. mleko migdałowe, które może zastąpić mleko krowie.

Skład

Migdały blanszowane.

Bez konserwantów. Produkt wolny od GMO.

Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam oraz seler, ponieważ w zakładzie odbywa się konfekcja produktów zawierających w/w alergeny.

Wartość odżywcza w 100g produktu  

Wartość energetyczna  2470 kJ/590 kcal
Tłuszcz w tym kw. tłuszczowe nasycone  52,52g/4,74g
Węglowodany w tym cukry 18,67g/4,63g
Białko 21,4g
Sól <0,04g
Błonnik 9,9g

Zawartość netto

500 g

Przechowywanie 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

Kraj pochodzenia

USA

Producent

PERLO Marek Kaszyk

Ul. Krakowska 25

38-300 Gorlice

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj dostawy:

Opinie o produkcie (0)

Submit
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa
od 230 zł
oferta oferta

Przyprawy bio sklep internetowy

Suszone owoce | Kakao ekologiczne | Pasta orzechowa sklep | Masa kajmakowa cena

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl