

9,90 zł
Cena regularna:
12,99 zł

3,90 zł
Cena regularna:
5,50 zł
Inulina z korzenia cykorii 500g - jedzpij
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
INULINA Z KORZENIA CYKORII 500 G
Inulina jest polisacharydem, czyli wielocukrem zbudowanym z ponad 30 cząsteczek monocukrów, pełniącym rolę błonnika pokarmowego, ponieważ nie jest trawiona w przewodzie pokarmowym. Występująca w dolnych partiach niektórych roślin (cykorii, pora, topinamburu) inulina, ma postać pozbawionego smaku proszku, zbliżonego wyglądem do skrobi, dlatego można ją spotkać pod nazwą skrobia georginiowa. Oferowana przez nas inulina pozyskiwana jest z korzenia cykorii i wytwarzana jest w Belgii.
Zastosowanie
Neutralny i delikatnie słodki smak inuliny sprawia, że można ją dodawać w celach zdrowotnych do pieczywa, ciast, naleśników i deserów, a także stosować jako zagęstnik past, sosów i zup. Podczas gotowania przyjmuje nieco galaretowatą konsystencję, dlatego może być naturalnym odpowiednikiem żelatyny.
Skład
Inulina z cykorii.
Bez konserwantów. Produkt wolny od GMO.
Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam oraz seler, ponieważ w zakładzie odbywa się konfekcja produktów zawierających w/w alergeny.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna | 874 kJ/208 kcal |
Tłuszcz w tym kw. tłuszczowe nasycone | 0 g/0 g |
Węglowodany w tym cukry | 7 g/7 g |
Błonnik | 90 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,1 g |
Zawartość netto
500 g
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia
Belgia
Producent
PERLO Marek Kaszyk
Ul. Krakowska 25
38-300 Gorlice
Bezpieczeństwo
Opinie o produkcie (0)


od 250 zł

