

Cukinia eko 1kg bio-eko
Opis
CUKINIA EKO 1KG
Cukinia (w niektórych regionach nazywana jest kabaczkiem) należy do warzyw dyniowatych. Przywędrowała do nas z Włoch, stąd też jej nazwa. Po włosku "zucchina" to po prostu mała dynia. W zależności od odmiany może być ciemnozielona, żółta lub pasiasta. Warzywo może dorastać do ok. 40 cm długości, ale najlepiej zrywać cukinię wcześniej, kiedy ma ok. 15-20 cm i jest najdelikatniejsza. Młode cukinie możemy zjadać ze skórką, starsze obieramy.
Zastosowanie
Cukinia to warzywo uniwersalne, które można przyrządzać na wiele sposobów. Nadaje się do smażenia, duszenia, marynowania, pieczenia oraz do jedzenia na surowo. Można przyrządzić z niej zapiekankę, placuszki, danie jednogarnkowe, ratatouille, lub ciasto. A nawet najbardziej wybredni smakosze docenią przysmak, jakim są kwiaty cukinii smażone w cieście naleśnikowym.
Zawartość netto
1 kg
Kraj pochodzenia
Polska
Producent
Ekologiczne P.P.H.U. "BIO-EKO"
Marian Wójtowicz
Tułkowice 57
38-124 Wiśniowa
Realizacja zamówień i termin wysyłki
Świeże warzywa dostarczane są do naszego sklepu w każdy wtorek. Tego samego dnia warzywa są pakowane i wysyłane.
Zamówienia złożone do poniedziałku do godziny 12:00 będą realizowane w najbliższy wtorek.
Zamówienia złożone w poniedziałek po godzinie 12:00 oraz we wtorek będą wysyłane w kolejny wtorek.
Uwaga: W każdy wtorek mamy również dostawę świeżego, ekologicznego pieczywa i ciastek, które również wysyłamy we wtorek. Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą pieczywa.
Info dodatkowe
Produkt ekologiczny | Tak |
Opinie o produkcie (0)


od 230 zł

